Multimedia si tehnologii creative pentru scenele principalelor festivaluri de muzică din România.

Suntem printre puţinele studiouri multimedia si tehnologii creative din ţară care oferă o gamă atât de variată de servicii pentru această zonă de entertainment: festivaluri, concerte, conferinţe, activări de brand.

În anul 2017 studioul nostru s-a nişat mai ales pe partea de stage design şi video mapping prin implicarea în două dintre cele mai mari festivaluri din România: Untold şi Electric Castle.

2017 a avut un început de an şi o vară în care ne-am axat foarte mult pe festivaluri naţionale şi internaţionale (de muzică şi de specialitate, deopotrivă). Chiar ne-am dorit foarte mult să oferim publicului un upgrade al experienţei clasice de festival prin intermediul tehnologiilor creative, creând o conexiune mai puternică şi o interacţiune autentică cu ceea ce se întâmplă pe scenă. Şi cred că am reuşit asta.

Am vrut să facem vizibilă viziunea noastră şi flexibilitatea de implementare în proiecte, dezvoltându-le, împreună cu clienţii şi partenerii noştrii, de la faza de concept şi design până la implementarea tehnică în locaţie (hardware, software, arhitectură de scenă, montaj, asistenţă pe tot parcursul proiectului). Doar aşa, credem că proiectele de asemenea anvergură au un look unitar şi un risc minimal de a devia de la planul iniţial al clientului.” – Dorel Naste, creative director la Mindscape Studio.

UNTOLD

La Untold Festival, am oferit patru zile pline de magie, culoare şi multă distracţie. La această ediţia a festivalului am realizat stage design-ul pentru trei dintre scene: Galaxy, Daydreaming şi Elements, precum şi o serie de animaţii custom pentru scenă unuia dintre sponsori, Telekom.

Cea mai impresionantă realizare din cadrul festivalului a fost Galaxy Stage pentru care, pe langă designul de scenă, am realizat conţinutul video, video mapping-ul, vizualurile live şi implementarea pe toată perioada festivalului. Folosind video mapping-ul ca mijloc principal de augmentare, ne-am folosit de oportunitatea de a realiza un decor special, plasând DJ-ul ca pe o figura centrală dintr-o altă lume.

Untold Galaxy Stage este un proiect de tradiţie deja pentru noi, fiind un upgrade de la prima noastră colaboare de scenă cu UNTOLD în 2016. Experienţă vizuală a fost una de-a dreptul imersivă, înconjurând şi amplificând spectacolul creat de DJ-ii de pe scenă. Toate materialele video au fost create special, ţinând cont de geometria scenei.

 

Electric Castle

Mindscape Studio a fost şi la Bonţida, Electric Castle, unde am prezentat scena Hangar Stage. Conceptul din spatele scenei a pornit chiar de la ideea de hangar, loc care oferă adăpost şi unde sunt pregătite avioanele pentru decolare.

Multe lumini, multe ecrane LED, toate îndreptate spre scenă, punctul de atracţie al fiecărui festival, au intensificat experienţele publicului prezent.

Neversea

La începutul lunii iulie am făcut ca scena South Temple de la Neversea să fie memorabilă printr-un video mapping pe un templu construit special pentru acestă ocazie.

Pentru acest festival, care a avut loc pe plajă, am realizat video mapping-ul şi live visuals colorate, pline de mişcare şi de viaţă care au animat publicul prezent la prima ediţie a acestui eveniment.

 

Summer Well

Fiind prezenți deja pentru a treia oară la Summer Well Festival, am demonstrat în ediţia 2017 că energia pozitivă poate fi adusă în cadrul festivalului. Acest lucru a fost asigurat printr-un joc interactiv cu proiecţie neconvenţională pe copacii prezenţi din Domeniul Ştirbey. În acelaşi timp, am păstrat tradiţia din ediţia trecută printr-o nouă şi spectaculoasă proiecţie pe apă, plină de culoare şi mişcare.

Acum la început de an pornim cu un gând optimist pentru evenimentele care vor urma în 2018 și sperăm că în acest an ne vom plimba și mai multe, că vom aduce la viață căt mai multe proiecte și că munca și creativitatea noastră vor fi la fel de apreciate că în anii precedenți.

Mindscape Studio – multimedia si tehnologii creative.

Summary
Multimedia si tehnologii creative pentru scenele principalelor festivaluri de muzică din România
Article Name
Multimedia si tehnologii creative pentru scenele principalelor festivaluri de muzică din România
Description
Suntem printre puţinele studiouri multimedia si tehnologii creative din ţară care oferă o gamă atât de variată de servicii pentru această zonă de entertainment: festivaluri, concerte, conferinţe, activări de brand.
Author
Publisher
Mindscape Studio
Logo